Verdensdagen for psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da
World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden. Psykisk helse og lidelser er fortsatt tabu i mange land.
Mental Helse har siden 2002 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse, og den må vi ivareta.
Årets tema er "spør mer". Ved å spørre mer, vil flere føle seg inkludert. Og vi kan oppdage om noen trenger hjelp. Vi vil oppfordre alle til å spørre mer dersom du er bekymret for noen. Ikke slutt å bry deg, og ikke gi deg dersom du faktisk er bekymret. Ting blir ikke verre om du spør.
Ofte sier vi at folk som tørr å spørre om de vanskelige tingene, er modige. For det krever mye mot å spørre om det ukjente. Men ved å vise at du bryr deg, eller er interessert kan det bidra til at både du og andre rundt deg får det bedre. Ikke slutt å stille spørsmål ved ting du lurer på.
Les mer om verdensdagen for psykisk helse
her.
For å gjøre det enklest mulig å finne oss, har vi i oktober drop in-timer hver mandag, onsdag og fredag mellom klokken 12.00 og 13.00 i kantinene i Fredrikstad og Halden. Her vil det være mulig å snakke med en studentrådgiver og det er ikke nødvendig å booke tid på forhånd. Passer ikke denne tiden for deg eller ønsker du ikke å snakke med oss sittende i kantina, kan du bestille en time
her. Vi tilbyr både digitale og fysiske timer på begge campus og alle våre studentrådgivere har selvfølgelig taushetsplikt.